GÖREVDE YÜKSELME, MEMURLARIN ÖZEL VEYA KAMUYA AİT SAĞLIK KURUMLARINA SEVKLERİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 16 OCAK 2006 PAZARTESİ

Soru

Değerli hocalarım öncelikle geçmiş bayramınızı kutlarım. Sizi çok yakından takip eden birisi olarak ekstradan zamanınızı almak istemezdim ancak tüm soru ve cevapları okudum benim gibi çok yer dolaşan birinin sorusuna birebir yön gösterecek bir cevap bulamadım.

İzmir Büyükşehir Belediyesinde 12.09.1997’de koruma ve güvenlik memuru olarak göreve başladım. 21.05.2002’de zabıta memurluğuna kurum içinde naklen atandım. 24.12.2004 tarihinde ise (kendi isteğimle ve okuluma devam sorunu yaşamamak için) itfaiye eri kadrosuna kurum içinde nakil olarak atandım. 4 yıllık üniversite (kamu yönetimi) mezunuyum.Şu an 5/1 den maaş almaktayım.

Birinci sorum nakil ile ilgili

Şu an itibariyle iki ayrı belediye ile nakil için görüşmekteyim.

1- A belediyesine zabıta memuru veya zabıta komiser yardımcısı olarak geçmişte zabıta memurluğu yapmış olma avantajı ile atanmamda sorun çıkar mı.

2- B belediyesine 3. derece kadrolu yazı işleri veya personel müdürü olarak 68/b’ye göre atanabilirmiyim. atandığımda görevde yükselme sınavına girene kadar müdürlük yapabilirmiyim

Bir başka sorunumuz ise 5216 sayılı Büyükşehir belediye kanunu ile daha da büyüyen metropolümüzde belediyemize ait bir hastane var( Eşrefpaşa hastanesi ) ancak belediyemizin mücavir alanı o kadar genişledi ki hastalandığımızda bizi kurum tabibine (kurum tabibi bile 10-12 km)değil de hastaneye yönlendiriyorlar. hastaneye gitmemiz benim takriben 20 km’yi ,bazı memur arkadaşlarımızda ise 45- 50 km’yi buluyor

O kadar mesafeyi hasta bir insan nasıl gidebilir.50 bin nüfuslu bir ilçede kurum tabibine gidilir, ancak nüfusu 4 milyon yarıçapı 50 km olan bir Büyükşehir de o kadar yol nasıl gidilir Oysa evime 100 metre mesafede sağlık ocağı, 500 metre mesafede ise hastane bulunmakta. Kısaca ben İzmir Büyükşehir belediyesine ait olan Eşrefpaşa hastanesine değil de kurum tabibine muayene olduktan sonra bana en yakın sağlık kuruluşuna, hatta mümkün ise evimin yanındaki sağlık ocağına tedavi olmak istiyorum.

Memur personelin sevk kağıdı işkencesi ne zaman son bulacak ilgili devlet kuruluşlarının bu konuda bir çalışması var mıdır. (Emeklilerde olduğu şekliyle Sağlık karnesi ile muayene olmak gibi)Bu konudaki görüşlerinizi de rica eder, çalışmalarınızda başarılar diler ve verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkürü bir borç bilirim.

Nadir TOKATLIOĞLU, İtfaiye Eri İzmir Büyükşehir Belediyesi - MERKEZ / İZMİR

Cevap

1- İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanmıştır. Yönetmeliğin değişik 2. maddesinde; bu Yönetmeliğin müdürlük ve daha alt kadrolara görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanacaklar hakkında uygulanacağı hükme ba...