MAHALLİ İDARE BİRLİKLERİ KONYAALTI KAYMAKAMLIĞI 7 HAZİRAN 2013 CUMA

Soru

Antalya Merkez köylere hizmet götürme birliğinde 2006-2009 arasında çalıştım. Bu birlik kapatılınca Konyaaltı kaymakamlığı KHGB ne aktarıldım ve geçici görevlendirme ile İl Özel İdaresi emrinde 2009 yılından bugüne kadar 4857 sayılı kanunun ilgili mad. ne göre hazırlanan Mevsimlik Geçici İşçi Sözleşmesi ile ve her yıl standart olmayan giriş-çıkışlarla çalışmaya devam ediyorum. En son sözleşmem 02.06.2012 tarihinde yapıldı ve bu sözleşme ile halen devam ediyorum. 365 gün tamamlandı yada tamamlanmak üzere.

6360 sayılı yasanın Geçiçi Madde 1 de (26) "Bu Kanunla tüzel kişiliği kaldırılan belediye, il özel idaresi ve köylerden oluşan veya bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren amaçları ortadan kalkacak olan mahalli idare birlikleri, ilk mahalli idareler genel seçiminden önce tüzüklerindeki hükümlere göre tasfiye olunur. Tüzüklerinde hüküm bulunmayan hallerde bu Kanunun devir, tasfiye ve paylaştırmaya ilişkin hükümleri uygulanır. Bu birlikler, Kanunun yayımı tarihinden itibaren, yeni personel istihdam edemezler, taşınır ve taşınmaz mal edinemezler, kendilerine ait taşınır ve taşınmaz malları satamazlar, hizmet alımına ilişkin sözleşme ve borçlanma yapamazlar." denmektedir.

Bu sebeple sözleşmelerimiz uzatıldı. Sonuçta ne olacak bilmiyorum. Mevcut yasalara göre kadro alma hakkım var mı?

Mahalli idare birliklerinin norm kadro standartlarına göre tam zamanlı sözleşmeli olmam mümkün mü? Herhangi bir Sendikaya üye olabilir miyim, bu nedenle işten çıkarılır mıyım?

Yusuf BARDAKCI

Harita Teknikeri