ANA FAALİYET KONUSU İÇKİLİ CAFE OLAN İŞYERİNDE NARGİLE KULLANIMI

İŞYERİ AÇMA GÖZCÜLER BELEDİYESİ 16 HAZİRAN 2013 PAZAR

Soru

Belediyemiz tarafından ana faaliyet konusu içkili cafe olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı verilen işyerine nargile kullanımı için uygunluk belgesi istenmektedir.

1-Bu işyerinin, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatındaki ana faaliyet konusu nargile cafe olmadığı için uygunluk belgesi verilir mi?

2-Uygunluk belgesi verilirken hangi kriterlere dayanarak nargile kullanımı için uygunluk belgesi verilir.

3-Ana faaliyet konusu içkili cafe yerine ana faaliyet konusu değiştirilip nargile cafe'mi olması gerekir.

Necati YAKUT, Zabıta Komiser Vekili Gözcüler Belediyesi - İskenderun / HATAY

Cevap

Nargilelik Tütün Mamulü İçilen İşyerine Ait Alan/Alanlara Sunum Uygunluk Belgesi Verilmesi İle Bu Yerlerin İşletilmesinde Uyulması Gerekli Hususlar Hakkında Tebliğe göre; Nargilelik tütün mamulü içimi yapılan işyerine ait alan/alanlar için Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik kapsamında Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (Kurum)’ndan Nargilelik Tütün Mamulü Sunum Uygunluk Belgesi alınması zorunludur (md. 3 ).Nargilelik tütün ...