UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI

BELEDİYE MECLİSİ BURDUR BELEDİYESİ 15 TEMMUZ 2013 PAZARTESİ

Soru

31.08.2006 tarihinde memuriyete başladım ve halen memur olarak çalışmaktayım. Teknik Eğitim Fakültesi Metal Öğretmenliği bölümü mezunuyum. Unvan değişikliği sınav tarih itibariyle 8 yılımı tamamlamış olacağım. Ancak sınav başvuru aşamasında ise bu sürem dolmuyor. Bu şartlarda Kurumumuzda münhal bulunan 3. dereceli tekniker kadrosu için unvan değişikliği sınavına girebilir miyim?

Söz konusu 3. dereceli tekniker kadrosu belediye meclisi tarafından 5. dereceli kadroya dönüştü-rülmesi halinde unvan değişikliği sınavına girebilir miyim?

Burak AKYOL, Memur Burdur Belediyesi - merkez / BURDUR

Cevap

Öncelikle, 3975 sayılı Bazı Lise, Okul ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanun’un “unvanlar” başlıklı 3 üncü maddesinde; Gördükleri mesleki teknik öğretim alanlarına göre; … d) Lise üs-tü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğret-men okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölü...