KIDEMLİ ÜSTEĞMEN RÜTBESİ İLE TSK’ DAN AYRILAN BİR KİŞİNİN ZABITA AMİRLİĞİNE ATANMASI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ YAKAKENT BELEDİYESİ 13 AĞUSTOS 2013 SALI

Soru

(Kıdemli üsteğmen rütbesi ile TSK’ dan ayrılan bir kişinin zabıta amirliğine atanması)

1- 2012 Ağustos ayında TSK’ dan 9. fiili hizmet yılımı tamamlayıp kıdemli üsteğmen rütbesindeyken kendi isteğimle istifa ederek belediyede memur kadrosuna atandım ve vekaleten zabıta amirliği kadro-suna görevlendirildim.1 senedir zabıta amiri vekili olarak görev yapmaktayım şuan itibariyle görevde yükselme sınavına tabi olmadan ya da başkan yardımcılığı görevini yürütmeden direk olarak zabıta amir kadrosuna asaleten atanmam mümkün mü?

2- Şuan başkan yardımcılığı görevine atandım 6 ay sonunda herhangi bir müdür kadrosuna asale-ten atanmam mümkün mü? Ya da zabıta müdürü kadrosu olmadığı için amir kadrosuna başkan yar-dımcısı görevinden sonra atanmamda sakınca var mı? Ya da teknik hizmetler kadrosundaki bir müdür kadrosuna atanabilir miyim?

Murat ORAL, Zabıta Amir Vekili Yakakent Belediyesi - Yakakent / SAMSUN

Cevap

5393 sayılı Belediye Kanununun 51. maddesinde; … Belediye zabıta teşkilâtının çalışma usûl ve esaslarının, çalışanların görev ve yetkilerinin, memurluğa alınması için taşımaları gereken niteliklerin, alacakları meslek içi eğitimin, görevde yükselmenin, meslekten çıkarılmanın, giyecekleri kıyafet ve sa-vunma amaçlı olarak kullanacakları aletler ile zabıta teşkilâtında hizmet gereklerine göre oluşturulacak birimlerin, İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle düzenleneceği, belediyeni...