DERECE YÜKSELMESİ VE KADEME İLERLEMESİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ DERİK BELEDİYESİ 15 ŞUBAT 2008 CUMA

Soru

22 Şubat 2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" ekinde yer alan (1) sayılı memur kadro kütüğünde; yönetici konumundaki memurlar hariç, geriye kalan tüm memur kadrolarına 5 derece kadrolar tahsis edilmiştir. Bu durum uygulamada bazı sıkıntılar meydana getirmektedir.

1) 4 üncü dereceye terfi etmesi gereken memurların durumu ne olacak? Ek gösterge ve Özel Hizmet tazminatından nasıl yararlanabilecekler?

2) 657 sayılı D.M.K. nun 64.maddesi gereğince; son 6 yıllık sicil notu ortalaması 90 yukarısı olan 5 inci derecenin 3. kademesinde bulunan lise mezunu bir personelimizi doğal olarak 4/1 dereceye terfi ettirmemiz gerekiyor. Uygulanacak prosedür nasıl olmalıdır?

Zeynelabidin OKTAY, Yazı İşleri Müdürü Derik Belediyesi - Derik / MARDİN

Cevap

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 67. maddesinde; diğer şartları taşımakla birlikte üst derecelerde kadro olmadığı için derece yükselmesi yapamayan memurların kazanılmış hak aylıklarının, öğrenim durumları itibariyle yükselebilecekleri dereceyi aşmamak şartıyla işgal etmekte oldukları kadroların üst derecelerine yükseltilecekleri belirtilmiş olup, konu ile ilgili Maliye Bakanlığınca yayımlanan 14.03.2002 gün ve 153 seri nolu Devlet Memurları Tebliğinde 657 sayılı Devlet Memurları ...