TEKNİK HİZMETLER SINIFINDAKİ PROGRAMCI KADROSUNA ATANANLARIN HAKLARI

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR SULTANHANI BELEDİYESİ 10 KASIM 2013 PAZAR

Soru

Sözleşmeli Personellerden "Programcı" unvanında çalışan personellerimizi 6495 Sayılı Kanunun Geçici 41. maddesine ve 24.07.2013 tarihli 28717 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre Memur olarak Genel İdare Hizmetleri yerine Teknik Hizmetler Sınıfına aldık. Programcı unvanındaki Personellerimiz.

1) Teknik Hizmetler Sınıfına Geçmeleri sebebiyle şu an itibariyle kendilerine 1 derece verecek miyiz?

2) Programcı unvanındaki bu memurlar belediyemizde Sözleşmeli Personel olmadan önce "Programcı" unvanına sahip olmadıkları gibi aynı zamanda farklı bir statüde (İlk önce Kent Temizliği daha sonra Bilgisayar Hizmetleri gibi) Belediyemizde Hizmet Alımı Yoluyla(Taşeron) çalışmışlardır.

Bu kişiler Programcı unvanları olmadan Hizmet alımı yoluyla kent temizliği, bilgisayar hizmetleri gi-bi görevlerde çalışmaları ve taşeron firma tarafından da bu şekilde sigortalarının yatırılması neticesinde ilgili personellerin hizmet alımı yoluyla çalışmış oldukları bu süreleri "TH Sınıfında olanların memuriyet-ten önceki hizmetlerinin 3/4 'ü değerlendirilir" hükmü gereğince değerlendirecek miyiz?

3) 657 sayılı DMK'nun 36. maddesinin 7 (a) fıkrasına göre bir kısım görevlere atanmada şart koşu-lan kursları memurluğa girmeden önce başarı ile bitirenler hakkında kademe ilerlemesi uygulandığı belirtilmiştir. Buna göre Personellerimiz MEB Onaylı Bilgisayar İşletmeni kursuna ve MEB Onaylı Bilgisayar Programcısı kurslarına katılmışlardır. Programcı kadrosuna atanmada kanuni nitelik olarak şart koşulan bu kursların ikisini birden mi yoksa sadece Bilgisayar Programcısı sertifikasını mı kademe ilerlemesinin yapılması için hangi durumu ele almalıyız. Bilgisayar Sertifikası olmadan Bilgisayar Programcılığı sertifikasının verilmediğini söylemekteler. Bu durumda ne yapmalıyız.

Yasin KÜÇÜKKARTAL, Yazı işleri personeli Sultanhanı Belediyesi - Merkez / AKSARAY

Cevap

1- Programcı unvanı 2013/5002 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanu-nunun 36. maddesinin birinci fıkrasının Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı II numaralı bendi kapsamına alınmıştır. Ancak maddenin ortak hükümler bölümünün bazı kadro ve unvanlara ilave derece ve kade-me verilmesine ilişkin A-1, A-2 ve devamı maddelerinde programcı unvanı yer almadığı için bu kişilere ilave derece verilemeyeceği değerlendirilmektedir. 2- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36. maddesi...