YEMEK ÜRETİM YERLERİ

İŞYERİ AÇMA KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ 29 ARALIK 2013 PAZAR

Soru

Yemek üretim yerlerinin taşıması gereken özellikleri nelerdir. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte, gayrisıhhi iş yerleri için taşıması gereken özelliklere yer verilmemiştir. 100 metre kare olan bir yere yemek üretim yeri verilir mi?

Aydın TOPÇU, Zabıta Komiseri Köyceğiz Belediyesi - Köyceğiz / MUĞLA

Cevap

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin EK-2/B bölümünün 6.16 maddesi ile EK-2/C bölümünün 6.17 maddesinde; Dışarıya servis yaparak günde 500 adet/kişi ve üzerinde yemek üre-timi yapan tesisler ikinci sınıf GSM, günde 500 adet/kişi den az yemek üretimi yapan yerler ise üçüncü sınıf GSM olarak belirlenmiştir.İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5 inci maddesinde, işyerlerinde aranacak genel şartlar, 23 üncü maddesinde de, ikinci ve üçüncü sınıf gayrisıhhî mües...