TEĞMEN RÜTBESİYLE SÖZLEŞMELİ SUBAY OLARAK GÖREV YAPANIN HANGİ KADROYA ATANACAĞI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ HENDEK BELEDİYESİ 27 ŞUBAT 2014 PERŞEMBE

Soru

2009-2012 yılları arasında Türk Silahlı Kuvvetlerinde Teğmen rütbesiyle sözleşmeli subay olarak gö-rev yaptım. Sözleşmemi feshederek ayrıldım. 15.03.2013 yılından itibaren 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92. maddesi uyarınca Hendek Belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapmaya başla-dım. Yaklaşık 1 senedir bu görevi devam ettirmekteyim. Devlet Personel Başkanlığının Teğmen rütbe-sinde görev yapmış kişilerin şef, amir ve daha aşağıda bulunan kadrolara atanmalarının kurumlarının takdirinde olduğu görüşleri bulunmaktadır. Bu nedenle;

1) Teğmen rütbesinde görev yaptığımdan dolayı kamu kurumlarında yer alan hangi kadrolara gö-revde yükselme eğitimi ve sınavına tabi olmadan atanabilirim?

2) Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevde yükselme sınavına girmeden zabıta komiseri veya zabıta amiri olarak atanabilir miyim?

3) Belediyede Zabıta Müdürlüğü dışındaki birimlerde görevde yükselme sınavına girmeden şef, amir veya daha alt kadrolara atanabilir miyim?

Seçkin YILDIRIM, Zabıta Memuru Hendek Belediyesi - Hendek / SAKARYA

Cevap

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin Ek 2. maddesinde diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlardan, bu Yönetmelikte belirtilen aynı unvana, bu unvanın bulunduğu aynı alt gruptaki diğer unvanlara genel hükümlere göre naklen atama yapılabileceği, ancak; müdür, şube müdürü ve aynı düzeydeki diğer görevlere atanacaklarda ilgili unvan için belirtilen öğrenim şartının aranacağı, diğer personel kanunlarına tabi olanların atamalarında i...