GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ BARAKFAKI BELEDİYESİ 2 MAYIS 2005 PAZARTESİ

Soru

Sayın Hocam; öncelikle bizleri bilgilerinizle aydınlattığınız ve yol gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Orta okul mezunu olarak 21-09-1992 tarihinde belediyemiz yazı işleri bünyesinde daktilograf kadrosunda göreve başladım.

Belediyemizde 7/2 kadro derecesi ile Başkatip (Yazı İşleri) olarak görev yapan personel, 30-04-1999 tarihinden itibaren başka bir belediyeye naklen gittiğinden Belediyemizde Başkatip’lik kadrosu münhal bulunmaktadır. Bahse konu personelin gitmesi ile Belediye Başkanımızın 01-10-1999 tarihli yazıları ile Başkatip’lik kadrosuna vekaleten atandım. Ve halen Başkatip Vekili olarak görev yapmaktayım. Ayrıca 190 Sayılı K.H.K. gereğince Bakanlar Kurulunun 30-12-1999 gün ve 99/13884 sayılı kararı gereğince 12 lik kadro derecem iptal edilmiş ve yerine 9 luk kadro derecem ihdas edilmiştir. Şu andaki kadro derecem 8/1 dir. Ayrıca bahse konu yönetmeliğin 21. maddesinde “18/10/1999 tarihinden önce yapılan atamalar kazanılmış hak olarak kabul edilmektedir” denilmektedir. Bu bilgiler dahilinde sormak istediğim,

SORULAR:

S.1) 02-02-2000 Tarih ve 23952 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İl Özel İdareleri, Belediyeler ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler İle Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde Belediyemizde münhal bulunan Başkatiplik kadrosuna asaleten atanmam mümkün müdür.

S.2) Başkatiplik kadrosuna atanabilmem durumunda ise atama işlemi sırasında Belediye Meclis Kararımı, Belediye Encümen Kararırımı alınması gerekir yoksa başkanlık yazıları ile atama yapılabilir mi?

S.3) Ayrıca belediyemizde görev yapan memurların bir kısmının kadro derece ilerlemeleri örneğin 12/5 - 9/6 gibi ilerlemeleri yapılmaktadır. Bu kişilerin öğrenim durumları ile yükselebilecekleri kadro ve dereceyi aşmamak şartıyla tekabül ettiği kadro derece ilerlemeleri normal bir şekilde yapılabilir mi?

İsmail GÜZELER, BAŞKATİP V. Barakfakı Belediyesi - BARAKFAKI BELDESİ 16460 KESTEL/BURSA / BURSA

Cevap

Başkatiplik kadrosu İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmeliğin “Hizmet grupları” başlıklı 5 inci maddesinin (a) fıkrasında yönetim hizmetleri grubunun 3 üncü bendinde alt hizmet grubu içinde sayılmış olup, görevde yükselme niteliğinde bir atamadır. Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinde başkatiplik kadrosu için iki yıllık yüks...