ÖDENMEYEN PERSONEL ALACAKLARI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL İL ÖZEL İDARESİ 20 MART 2014 PERŞEMBE

Soru

2006-2013 tarihleri arasında sözleşmeli personel olarak çalıştım ve aynı yıl kadroya geçtim. Geriye dönük 2006-2011 yılları arasında;

1- Ödenmeyen ya da eksik ödenen ek ödemeler ve net tutar üzerinde kesilen tutarlar ile ilgili öde-meleri geri istememde nasıl bir yol izlemem gerekir.

2- Geriye dönük ödemelerde zamanaşımı (5 yıl mı yoksa 10 yıl mı) ne kadardır? Geriye dönük ödemelerle ilgili hangi yıllar arası için müracaat etmem gerekir.

3- Ödenmeyen ek ödeme ve net tutar üzerinde kesilen ödemelerde kuruma başvurup, olumsuz ce-vap alınması durumunda nasıl bir yasal süreç başlatmam gerekir.

Hasan ALKAN, Mühendis İl Özel İdaresi - merkez / HAKKARİ

Cevap

Şayet görev yaptığınız sürelerde, mevzuat hükümlerine göre ödenmesi gereken mali ve sosyal hak-larınızın ödenmediğini veya eksik ödendiğini iddia ediyor iseniz, bununla ilgili olarak kurumunuza başvurarak ödenmeyen veya eksik ödenen alacaklarınızı talep edebilirsiniz. Talebinize olumsuz cevap ve-rilmesi durumunda, yasal süre içerisinde yargıya başvurma hakkınız vardır. Borçlar Kanununun 147. maddesinin 1. bendi gereğince, talep edilmeyen 5 yıldan önceki sözleşme ücreti alacaklarınızın zamanaşımı...