HARCAMA BELGELERİ

SÖZLEŞMELİ PERSONEL GENCEK BELEDİYESİ 13 OCAK 2010 ÇARŞAMBA

Soru

Belediyemizde usulüne uygun olarak 5393 sayılı Belediye Kanununun 4.fıkrasına göre kısmi zamanlı avukata yapılacak aylık peşin ücret ödemesinde eklenecek belgeler Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliğinin 14. maddesinin 3. fıkrasında sayılmıştır. Fakat 3. fıkranın (c ) bendinde belirtilen "Aylık Bordrosu veya Fatura" ibaresi ikisinin birden mi yoksa ikisinden herhangi biri mi anlamında mı telaffuz edilmiştir.

a- Meclis Kararı, b-Sözleşme, c-Aylık Bordrosu olarak ödeme belgesi tamamlanır ise yeterli midir? Veya ibaresi ikisinden birisi yeterli anlamında mıdır?

Halil COŞGUN, Muhasebe Yetkilisi Gencek Belediyesi - Derebucak / KONYA

Cevap

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin dördüncü ve beşinci fıkralarında; “avukat, mimar, mühendis (inşaat mühendisi ve harita mühendisi olmak kaydıyla) ve veteriner kadrosu bulunmayan veya işlerin azlığı nedeniyle bu unvanlarda kadrolu personel istihdamına ihtiyaç duyulmayan belediyelerde, bu hizmetlerin yürütülmesi amacıyla, haftanın ya da ayın belirli gün veya saatlerinde kısmi zamanlı olarak sözleşme ile personel çalıştırılabilir. Kısmi zamanlı olarak çalıştırılacak personel sayısı...