İZİN ALMADAN UMUMA AÇIK İSTİRAHAT VE EĞLENCE YERLERİ AÇILMASI

İŞYERİ AÇMA BİLECİK BELEDİYESİ 25 MART 2014 SALI

Soru

Zabıta ekiplerimizce İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiği tespit edilen işyeri hakkında gerekli karar alınmak üzere tespit tutanağı, belediye encümenine havale edilmiştir. Yazı İşleri Müdürlüğünden gelen encümen kararı hakkında (encümen kararında ruhsatsız işyerinin mühürlenmesine karar verilmiştir) zabıta müdürlüğümüzce kaç gün içinde işlem yapmamız gerekir?

İşyeri sahibi evrakları belli bir süre içinde tamamlayarak işyeri açma ve çalışma ruhsatını alacağını beyan etmekte ve işyerinin mühürlenmemesi için süre istemektedir.

Cengiz YAVAŞ, Zabıta Memuru Bilecik Belediyesi - Merkez / BİLECİK

Cevap

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğinin 6. maddesine göre, yetkili idarelerden usulüne uygun olarak işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan işyeri açılamaz ve çalıştırılamaz ve işyeri açma ve çalışma ruhsatı alınmadan açılan işyerleri yetkili idareler tarafından kapatılır.Yönetmeliğin 32.maddesinin 9 ve 10. fıkralarında "İzin almadan açılan umuma açık istirahat ve eğ-lence yerleri, yetkili idarelerin ilgili birimleri tarafından sebebi bir tutanakla belirlenmek ve mühürlenmek ...