KIDEM TAZMİNATI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL TERMAL BELEDİYESİ 20 NİSAN 2018 CUMA

Soru

2001 yılı itibariyle gezici işçi olarak çalışmaya başlayan ve 2007 yılında sürekli işçi kadrosuna geçen arkadaşımız Belediyemizde halen çalışmaya devam etmektedir. 2013 yılında Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümünü bitirmiştir. Mezun olduğu bölüm Sağlık Teknikeri Kadrosuna denk bölümdür. Belediyemiz norm kadrosunda Sağlık Teknikeri kadrosu boş bulunmaktadır.

Belediyemizin sürekli işçi kadrosundan çıkıp; Belediyemizin norm kadrosunun boş olan Sağlık Teknikeri kadrosunda sözleşmeli personel olarak çalışmaya başlaması sonucu kazanılmış 16 yıllık tazminat hakkını etkiler mi?

Bengi GÜL, Mali Hizmetler Müdür V. Termal Belediyesi - Termal / YALOVA

Cevap

5620 sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların Sürekli İşçi Kadrolarına veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 2. maddesinin (8) nci bendinde “ Geçici işçilerin sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel statüsüne geçiş işlemleri bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren altı ay içerisinde tamamlanır.” ve (10) uncu bendinde de "Sözleşmeli personel statüsüne geçirilenlere iş mevzuatına gö...