TEKNİKER KADROSUNA ATANMA

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KİLİMLİ BELEDİYESİ 18 EYLÜL 2009 CUMA

Soru

5620 sayılı Kanun kapsamında geçici işçi olarak çalışmaktayım fakat belediyemizde 1 adet boş tekniker kadrosu var, benim bu kadroya 5393 sayılı Kanun kapsamında 657 sayılı Kanun 4/b’li sözleşmeli tekniker olarak atanmam meclis kararı ile mümkün müdür? Ya da bu kadroya atanma şartları nasıl olacak. 4 arkadaşım 5620 sayılı Kanun ile sözleşmeli olarak 657 sayılı Kanun 4/b’li, şu anda mevcut çalışıyor fakat ben 2006 yılı 180 günü dolmadığı için geçici işçi olarak kaldım.

Öğrenmek istediğim meclis kararı ile belediye başkanı boş olan bu tekniker kadrosuna 657 sayılı Kanun 4/b’li olarak atama yapabilir mi?

Ömer BOZ, Eektronik Teknikeri KİLİMLİ BELEDİYESİ - KİLİMLİ / ZONGULDAK

Cevap

5620 sayılı Kanuna göre boş olan tekniker kadrosuna meclis kararıyla da olsa atanmanız mümkün değildir.5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesinin üçüncü fıkrasında; belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, plânlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plâncısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimy...