KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİKLERİNİN 4734 SAYILI KANUNUN 21/1-A MADDESİNE GÖRE İHALE YAPMASI

İHALE İŞLEMLERİ GEDİZ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ 20 OCAK 2022 PERŞEMBE

Soru

Gediz Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak, köylere hizmet götürme birliği ihale yönetmeliğine göre açık ihale usulü ile Murat Dağı Termal Turizm Kayak merkezine, kayak evi yapım işi için 2 defa açık ihaleye çıktık ancak teklif veren olmadı.

1- Köylere hizmet götürme birliği ihale yönetmeliğine göre açık ihale usulü ile 2 defa ihale çıktık ancak katılımcı olmadı; 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21 maddesinin (a) bendine göre pazarlık usulü ile ihaleye çıkabilir miyiz?

2- 4734 sayılı Yasanın 21/a bendine göre pazarlık usulü ile yapılması uygun ise il özel idaresine ait olan şirketi pazarlık usulü ile yapacağımız ihaleye davet edebilir miyiz, uygun teklif vermesi halinde il özel idaresine ait şirkete ihale edebilir miyiz?

Mehmet Emin BİRCAN , Şef Gediz Köylere Hizmet Götürme Birliği - GEDİZ / KÜTAHYA

Cevap

5355 sayılı Mahallî İdare Birlikleri Kanununun 18. maddesinde köylere hizmet götürme birlikleri düzenlenmiş ve söz konusu maddede, köylere hizmet götürme birliklerinin bütçesine ilişkin esas ve usûller ile muhasebe ve raporlama standartları, harcama esas ve usûlleri, çerçeve hesap plânı ile dü-zenlenecek raporların şekil, süre ve türleri ile bu birliklerin yapacakları ihalelere ilişkin esas ve usûller Maliye Bakanlığının görüşü alınarak İçişleri Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikle düze...