4734 SAYILI KANUNUN 21/F MADDESİNE GÖRE YAPILAN İHALEDE TEK İSTEKLİNİN İHALEYE KATILMASI NEDE-NİYLE İHALE İPTAL EDİLİR Mİ?

İHALE İŞLEMLERİ KARAMANLI BELEDİYESİ 16 AĞUSTOS 2012 PERŞEMBE

Soru

4734 sayılı Kanunun 21/f maddesine göre yapılan ihalede; 4 istekliye davet gönderildi, ancak tek istekli ihaleye katıldı, komisyon üyeleri en az üç kişi katılmadığı gerekçesiyle ihaleyi iptal etti. 4734 sayılı Kanunun 21/f maddesi uyarınca gerçekleşen ihaleye tek firma katılması halinde (verilen teklif yaklaşık maliyetin altında ve diğer evraklar da uygun) ihalenin iptali gerekir mi? Komisyon üyelerinin iptal gerekçelerinde ihale ilanı yapılmadığı, işin hem ivedi olması hem de işin süresinin 1 yıl olmasının çelişki oluşturduğu belirtilmiştir. İhalenin ivedi olması nedeniyle 4734 sayılı Kanunun 21/f maddesi seçilmiştir. Ancak işin tamamlanması süreci 1 yıldır, bu da yapılacak hizmetin hava şartlarına maruz kalması nedeniyle 4 ay durmak zorunda kalmasından kaynaklanmaktadır. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.

Fethiye ÖTKEN, SÖZLEŞMELİ PERSON Karamanlı Belediyesi - KARAMANLI / BURDUR

Cevap

4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 21 inci maddesinin f bendi uyarınca yaklaşık maliyeti 144.103.-TL (yüzkırkdörtbinyüzüç Türk Lirasına) kadar olan mamul mal, malzeme veya hizmet alımlarının ilan yapılmaksızın pazarlık usulü ile ihale edilebileceği, ancak en az üç isteklinin davet edilerek, yeterlik bel-gelerini ve fiyat tekliflerini birlikte vermelerinin isteneceği hükme bağlanmıştır. Kanunda, davet edilen isteklilerden kaçının ihaleye teklif vermesi gerektiğine ilişkin bir düzenleme yer almadığı...