İÇKİLİ İSTİRAHAT VE EĞLENCE YERİ RUHSATININ İPTALİ

İŞYERİ AÇMA LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ 18 MART 2022 CUMA

Soru

İİçkili istirahat ve eğlence yeri (içkili lokanta, bar, birahane vb. ) olarak düzenlenen işyeri açma ve çalışma ruhsatı, Emniyet Müdürlüğünün başlangıçta sağlanmış olan genel güvenlik ve asayiş hususu-nun kaybedilmesi ile ilgili tespitlerine istinaden mülki amir tarafından imzalanan yazı ile kurumumuza bildirilmesi durumunda İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı 3572 sayılı Yasa kapsamında Belediye Başkanı veya yetkilendireceği kişi tarafından iptal edilebilir mi?

Yetkide paralellik ilkesi gereğince İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatının iptali için başkanlık oluru alınması zorunlu mudur?

Can ÖZTEKİN, Zabıta Komiseri Lüleburgaz Belediyesi - Lüleburgaz / KIRKLARELİ

Cevap

3572 sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirile-rek Kabulüne Dair Kanunun 2 nci fıkrasında; “Ruhsat verilmesini takiben yapılacak kontrol ve dene-timlerde, 4 üncü maddede belirtilen yönetmelikte öngörülen kriterlere aykırı beyan ve durumun tes-piti halinde; verilmiş olan ruhsat, ilgili mevzuattaki hükümler çerçevesinde yetkili merci veya mülki idare amirince iptal edilerek işyeri kapatılır ve ilgililer hakkında ayrıca işlem yapılır.”Diğer taraftan İşy...