SÖZLEŞMELİ PERSONEL ATAMASI

SÖZLEŞMELİ PERSONEL BELEDİYE 10 KASIM 2022 PERŞEMBE

Soru

Belediye iştirakinde KHK' lı personel olarak çalışmaktayım. Sözleşmeli personel memur olarak atanmak için elimde düz lise, ilahiyat ön lisans, kamu yönetimi lisans, bilgisayar programcılığı sertifikası ve üniversite sürekli eğitim merkezinden kurs alınmış B2 düzeyinde yabancı dil belgem mevcut. Düz lise, ilahiyat ön lisans veya kamu yönetimi lisans diplomalarımla eğitmen kadrosundan sözleşmeli memur olarak belediyeye alınabilir miyim?

Kamu yönetimi lisans + Bilgisayar programcılığı belgesi + Sürekli E.M. + B2 dil belgesi ile programcı/çözümleyici olarak sözleşmeli memur olarak belediyeye alınabilir miyim?

Görevde yükselmeyle alakalı bilgiler sözleşmeli memur veya memur olup kurum içi görevde yükselmeyi kapsıyor benim bildiğim. Bu konu sürekli yeni alınacak sözleşmeli memur şartları ile art arda verildiği için ilk defa sözleşmeli memur olarak atananlar içinde geçerliymiş gibi kafa karıştırıyor.

Furkan SATIR, Birim Sorumlusu belediye - / BURSA

Cevap

5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49/3 üncü maddesi uyarınca, Belediye ve bağlı kuruluşlarında, norm kadroya uygun olarak çevre, sağlık, veterinerlik, teknik, hukuk, ekonomi, bilişim ve iletişim, plânlama, araştırma ve geliştirme, eğitim ve danışmanlık alanlarında avukat, mimar, mühendis, şehir ve bölge plâncısı, çözümleyici ve programcı, tabip, uzman tabip, ebe, hemşire, veteriner, kimyager, teknisyen ve tekniker gibi uzman ve teknik personel yıllık sözleşme ile çalıştırılabilir. Sözleşmeli perso...