LPG PERAKENDE SATIŞ YERİ

İŞYERİ AÇMA HADİM BELEDİYE BAŞKANLIĞI 28 KASIM 2005 PAZARTESİ

Soru

MAHALLİ İDARELER KONTROLÖRLERİ DERNEĞİNE-ANKARA

İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik gereğince;otel,lokanta,kahvehane,gazino,pastane v.b.işyerleri için bunların LPG depo ve satış yerleri ile parlayıcı,patlayıcı,yanıcı,yakıcı maddelerin satıldığı yerlerin bitişiğinde bulunmaması gerektiğinden işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik gereği ruhsat verilmez.

1- LPG perakende ruhsatlı satış yeri mevcut işyeri ile yeni açılacak LPG işyeri arasındaki mesafenin kaç metre olması gerekmektedir ?

2- LPG satışı yapan işyerlerinde vitrine konabilecek tüp adedi ne kadar olmalıdır ? LPG satışı yapacak işyerinin hangi özellikleri taşıması gereklidir ?

3- Yeni yapılacak LPG depolarının mücavir alan içindemi veya dışındamı olması gereklidir ?

4- İşyeri açma ve çalışma ruhsatı verilecek hangi işyerlerinde ustalık belgesi şartı aranmaz ?

Yukarıdaki sorularımızın cevaplandırılarak tarafıma bilgi verilmesi hususunu saygılarımla arz eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Durmuş YÜCE, Zabıta Kom.Yrd. Hadim Belediye Başkanlığı - HADİM / KONYA

Cevap

1- Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanununda; Sıvılaştırılmış petrol gazının dolum tesislerinde tüplere doldurularak mutfak, sanayi ve ticari tüpleri vasıtasıyla piyasaya arz işlemleri “Tüplü LPG faaliyeti”, sadece sözleşmeli olduğu dağıtıcının tescilli markası ve amblemini taşıyan teknik düzenlemelere uygun LPG tüplerini işyerinde bulunduran ve pazarlayan gerçek veya tüzel kişi de “Tüplü LPG bayisi” olarak adlandırılmıştır. 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanununun 8. maddesi ile Petr...