LPG RUHSATI

İŞYERİ AÇMA KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ 30 ARALIK 2005 CUMA

Soru

1- İkinci Sınıf GSM ruhsatı bulunan bir akaryakıt istasyonunun,ayrıyeten LPG Oto Gaz İkmal İstasyonu için GSM ruhsatı talep etmesi durumunda,yönetmelikte istenilen şartlara uygun ve istenilen bütün belgelerin tam olduğunu göz önünde bulundurursak ayrı bir GSM ruhsatı mı düzenlenmesi gerekir yoksa mevcut olan GSM ruhsatının faaliyet konusuna ek olarak mı yazılır.

2- Bu işyeri, yanındaki akaryakıt istasyonuna ve karayollarına uzaklığı bakımından LPG yönetmeliğindeki mesafe şartlarına uygun değil ise daha önce akaryakıt istasyonu olarak aldığı GSM ruhsatı kazanılmış bir hak olarak nitelendirilirmi veya GSM ruhsatı verilmesi sakıncalımıdır.

Vereceğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

ALPTEKİN DURSUN, İKTİSAT VE KÜŞAT MÜD.VEK. KDZ.EREĞLİ BELEDİYESİ - KDZ.EREĞLİ / ZONGULDAK

Cevap

1- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerleri başlıklı 10. maddesinde, adresi ve işleticisi aynı olan ve birden fazla faaliyet konusu bulunan işyerlerine, ana faaliyet dalı esas alınarak tek ruhsat düzenleneceği, talî faaliyet konularının ruhsatta ayrıca belirtileceği hüküm altına alınmıştır. Eğer Akaryakıt istasyonu içinde LPG satışı için gerekli şartları taşıyorsa yasal prosedür tamamlandığında mevcut GSM ruhsatına tali faaliyet olar...