MARİNA VEYA YAT LİMANLARINA İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI VERİLECEK Mİ? İÇKİLİ YERLERİN CAMİ, MEZARLIK, RESMİ KURUM, KARAYOLU, OTOGAR, CEZA VE TUTUKEVLERİ VE BENZERLERİNE UZAKLIKLARI NE OLACAKTIR?

İŞYERİ AÇMA KEMER BELEDİYESİ 4 OCAK 2006 ÇARŞAMBA

Soru

Sayın hocam,

Marina veya Yat Limanlarına İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı verebilirmiyiz? Diğer belediyelerden sorulmuştu ama içkili yerlerle ilgili İşyeri Açma Ruhsat Yönetmeliğinde uzaklık konusunda Okul ve Okul Öncesi Eğitim kurumları dışında diğer yerlerin; Cami,Mezarlık,Resmi Kurum,Karayolu,Otogar, Ceza ve Tutuk evleri vb uzaklıkları konusunda yapılacak işlem hakkında bilgiye ihtiyaç duyulmaktadır.

İyi çalışmalar diler yaklaşmakta olan Kurban Bayramınızı tebrik ederim.

ERDOĞAN OKAY, ZABITA MEMURU KEMER BELEDİYESİ - KEMER / ANTALYA

Cevap

Sözlük anlamı ile “çalışma konusu olan herşey” olarak tanımlanan iş ve yine sözlük anlamı ile “işçinin iş aktine göre çalıştığı yer” olarak tanımlanan “işyeri” nin mevzuatımızdaki en geniş tanımı 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun Çeşitli Harçlarla İlgili Hükümlerinin Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılmıştır. Bu Yönetmeliğe göre işyeri, “Mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, fabrika, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence, dinlenme ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çi...