İNTERNET SALONLARINDA İŞYERİ AÇMA VE ÇALIŞMA RUHSATI

İŞYERİ AÇMA KURTULUŞ BELEDİYESİ 13 MAYIS 2009 ÇARŞAMBA

Soru

1-İnternet salonu olarak faaliyet gösteren bir işyerinde sadece kendi müşterilerine verilmek üzere çay, meşrubat vb içecekler satılabilmesi için bir engel var mıdır?

2-Eğer tali faaliyet olarak işyerinin müsait bir alanı bir oda şeklinde camekan vb ile bölünse faaliyet alanı ruhsata işlenmek şartıyla kapalı ambalajlı olan yiyecek ve içeceklerin satılması mümkün olabilir mi? Yoksa “işyerinde yiyecek ve içecek verilmesi halinde üçüncü sınıf lokantaların tabi olduğu şartlar aranır” ifadesinden yola çıkarak lokanta şartlarını taşımayan internet salonlarında yiyecek ve içecek verilmesi mümkün değil midir?

Hidayet ERDOĞDU, Zabıta Memuru KURTULUŞ BELEDİYESİ - KUYUCAK / AYDIN

Cevap

1-İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte İnternet salonu olarak faaliyet gösteren bir işyerinde sadece kendi müşterilerine verilmek üzere çay, meşrubat vb içecekler satılmamasına ilişkin engelleyici bir hüküm bulunmamaktadır. Dolaysıyla sorunuzda belirttiğiniz içecekler internet salonuna gelen müşterilere verilebilir.2- İnternet salonu içinde camekânla bölünüp ayrı bir işyeri haline getirilen yerde yiyecek ve içecek satılması mümkün değildir. Yönetmeliğe ekli listenin( E) fıkra...