İŞÇİYİ MEMUR KADROSUNA ATAMAK

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI ÇAMLIHEMŞİN BELEDİYESİ 16 HAZİRAN 2009 SALI

Soru

Belediyemizde norm kadro gereği 32 adet memur kadrosu ve 16 adet işçi kadrosu bulunmaktadır. Bu memur kadrolarından 2 adedi doludur. Dolu olan tekniker kadrosundaki personel emeklilik dilekçesi verdi ve ayrılıyor. Belediyemizde 1 adet dolu kadro kalıyor. Personel giderimiz %40 aştığı için memur alımı yapamıyoruz. Ancak kadrolu işçi olarak belediyemizde 5 yıldır büroda görev yapan iki adet yetişmiş elemanımız mevcuttur. (Bu kişiler KPSS sınavını kazanmışlar) Bu yetişmiş elemanlarımız zaten belediyemizden maaş almaktadırlar. Bu elemanlarımızı, personel giderlerimiz de herhangi bir artışa neden olmayacakları için memur kadrosuna atayabilir miyiz? Memur kadrosuna atayabilirsek hangi yolu izlememiz gerekmektedir?

Ayşe ALTAY, Yazı İşleri Müdür Vekili ÇAMLIHEMŞİN BELEDİYESİ - ÇAMLIHEMŞİN / RİZE

Cevap

Belediyede işçi statüsünde çalışan personeliniz, her ne kadar KPSS sınavını kazanmış olsalar da, 657 sayı Devlet Memurları Kanunu ile Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümlerine riayet etmeden memur karosuna atanmaları mümkün değildir.