İŞÇİ OLARAK ÇALIŞILAN GÜNLERİN MEMURLUKTA DEĞERLENDİRİLMESİ

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI TÜRKELİ BELEDİYESİ 21 ARALIK 2009 PAZARTESİ

Soru

Türkeli Belediyesinde 1996 yılı Ekim ayında işçi olarak göreve başladım. 1998 Temmuz ayında da kurum içi sınavla 657 sayılı Kanuna tabi memur olarak aynı kurumda memur olarak işe devam ettim.

Aynı kurumda işçi olarak görev yaptığım sürelerin şimdi memurluk görevimdeki kadro dereceme sayılabilir mi yani işçi olarak çalıştığım Türkeli Belediyesindeki süremin 657 sayılı Kanuna tabi memur olarak devam ettiğim Türkeli Belediyesindeki kadro dereceme Belediye Başkanının da uygun bulması ile ilerletme imkanımız olur mu?

Aynı zamanda belediyede işçi olarak göreve başladığımız ve aynı kurumda memur sınavını kazanarak memur olduğumuz bir arkadaşım asaleti tasdik olduktan sonra özel idare müdürlüğüne ataması yapıldı bu ataması yapılan arkadaşım valinin oluru ile kamuda işçi olarak çalıştığı süreler memurluktaki kadro derecesine ilerlemesi gerçekleştirildi. Emsal olarak bunu belirtmek istedim.

Ergin ÖZDEMİR, Su ve Kanalizasyon Müdürü Türkeli Belediyesi - Türkeli / SİNOP

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesi Ortak Hükümler bölümünün (C) bendinde memurluğa girmeden önce yapılan hizmetlerden hangilerinin memuriyette geçmiş sayılacağı belirtilmiş bunlar arasında işçi olarak geçirilen süreler yer almamıştır.(Teknik hizmetler, sağlık hizmetleri ve avukatlık hizmetleri sınıflarına girenler için getirilen istisnalar hariç) 657 sayılı Kanuna eklenen ek geçici madde uyarınca da sadece (1.3.1975-1.3.1982) tarihleri arasında memuriyete geçmiş olanların işçi ...