5747 SAYILI KANUNUN UYGULANMASINDA PERSONELİN KAZANILMIŞ HAKKI

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI MELİKGAZİ BELEDİYESİ 17 HAZİRAN 2009 ÇARŞAMBA

Soru

Kayseri İli Melikgazi İlçesi Gesi İlk Kademe Belediyesinde 657 sayılı Kanuna tabi, 1/4 derece/kademede Harita Mühendisi olarak görev yapmakta iken yasal şarlara haiz ve norm kadroya uygun olarak Belediye Başkan Yardımcılığına atandım. Gerekli prosedürleri de (Meclis kararı, onay vs) tamamladıktan sonra yaklaşık 2 yıl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım.

5747 sayılı Kanun ile mahalleye dönüşen ve 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri ile de tüzel kişiliği sona eren Gesi Belediyesi kapandı ve personelimizle birlikte Melikgazi İlçe Belediyesine dahil olduk. Tarafıma resmi yazı ile "Harita Mühendisi olarak Fen İşleri Müdürlüğünde görevlendirildiniz" şeklinde bir yazı verildi. Yazıyı itirazi kayıtla tebellüğ ettim. Halen Fen İşleri Müdürlüğünde Mühendis olarak görev yapıyorum, maaşımda ve özlük haklarımda herhangi bir değişiklik olmadı ancak, maaş bordromda kadromun "uzman" olduğu yazılı.

Yapılan uygulamadan dolayı herhangi bir hak kaybımın olup olmadığının şayet varsa haklarımın tarafıma bildirilmesi hususunu müsaadelerinize arz ederim.

Necdet KÜÇÜK, Harita Mühendisi MELİKGAZİ BELEDİYESİ - Melikgazi / KAYSERİ

Cevap

5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun geçici 2. maddesinin 4. fıkrasında, bu Kanun uyarınca mahalleye veya köye dönüşen belediyelerin personel devrinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun ek 2 nci maddesinin ikinci ve üçüncü fıkralarına göre yapılacağı,5216 sayılı Kanunun ek 2 nci maddesinde, bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen hizmet alanlarında Devlet memuru olarak çalışmakta olanların kadro...