LİSE MEZUNUNUN MÜDÜRLÜĞE ATANMASI VE MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ KURŞUNLU BELEDİYESİ 30 HAZİRAN 2009 SALI

Soru

14/07/1992 tarihinde belediyede tahsilat memuru olarak göreve başladım. Bundan yaklaşık 2 yıl önce şef kadrosuna atandım. 02/09/2008 tarihinde muhasebeci arkadaş emekli olunca bu tarihte mali hizmetler müdürü vekili olarak atandım. Şu anki derecem 5/1 ve ticaret meslek lisesi mezunuyum.

Sizden öğrenmek istediğim acaba mali hizmetler müdür vekili olarak değil de, mali hizmetler müdürü kadrosuna atanabilir miyim? Ayrıca mali hizmetler müdür vekilinin belediyedeki her türlü ihaleleri yapması, hazırlaması ve ihalelere komisyon başkanı olarak girmesi görevi midir?

Hüseyin BAYRAM, Mali Hizmetler Müdür Vekili KURŞUNLU BELEDİYESİ - İNEGÖL / BURSA

Cevap

Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdür kadrosu görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 7 nci maddesinde de idari müdür kadrosuna atanabilmek için; 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen atanma şartlarını taşıması, fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olması, son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memuru ve muhasebeci kadrosunda olmak...