GÖREVDE YÜKSELME- VEKÂLET

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ KAVAKLI BELEDİYESİ 3 MART 2010 ÇARŞAMBA

Soru

1- İki yıllık yüksek okul mezunuyum. Tekniker diplomam var. 1992 yılında fen memuru olarak göreve başladım. 2 nci derecenin 2 nci kademesindeyim. Norm kadroda fen memuru kadrosu bulunmadığından, mevcut dondurulmuş fen memuru kadrosunda halen fen memuru olarak görev yapmaktayım. Norm kadroda bulunan tekniker kadrosuna sınavsız atamam yapılabilir mi?

2- Ayrıca norm kadroda boş bulunan 1 inci derecelik fen işleri müdürlüğü kadrosuna vekâlet edebilir miyim? Vekâlet edebilmem için fen memuru veya tekniker kadrosunda olmam fark eder mi? fen işleri müdürlüğüne vekâlet etmem halinde özel hizmet tazminatımı 1 inci derecelik müdür kadrosundan alabilir miyim?

Abdi IŞIK, Fen Memuru Kavaklı Belediyesi - Merkez / KIRKLARELİ

Cevap

1- Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğinin 5/2-a maddesinde tekniker kadro unvanı unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında sayılmış olup, bu kadroya atanabilmeniz için Yönetmeliğin 8 inci maddesinde unvan değişikliği sınavına tabi olan kadrolara atanacaklarda aranacak genel şartlar ile 9/e maddesindeki tekniker kadrosuna atanabilmek için aranacak özel şartları taşımanız ve 16 ncı maddesindeki bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtile...