BÜTÇE İÇİ AKTARMA

BÜTÇE VE MUHASEBE SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ 6 KASIM 2009 CUMA

Soru

Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36 ıncı maddesinde, bütçenin fonksiyonel sınıflandırmasının 1 inci düzeyindeki aktarmaların meclis kararı ile yapılacağı belirtilmektedir. Aynı Yönetmeliğin 38. maddesinde, yedek ödenek tertibinden diğer tertiplere aktarmanın encümen kararı ile aktarma yapılacağı belirtilmektedir.

Benim sorum; sadece Mali Hizmetler Müdürlüğünün 01.1.2 fonksiyonel sınıflandırmasında yer alan yedek ödenekten bütçenin diğer fonksiyonel sınıflandırma düzeyinde yer alan tertiplerine aktarmalar meclis kararıyla mı, yoksa encümen kararı ile mi yapılacaktır? Diğer bir ifade ile yedek ödenekten yapılacak aktarmalarda, fonksiyonel sınıflandırmanın 1 inci düzeyinin değişmesi halinde 38 inci madde gereği encümen kararı ile yapılabilecek midir?

Necdet UÇAR, Muhasebeci Seydişehir Belediyesi - Seydişehir / KONYA

Cevap

5393 sayılı Kanunun 18/b ve Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36/2 inci maddeleri gereğince, fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasındaki aktarmalar meclis kararı ile yapılacak; aynı yönetmeliğin 38 inci maddesi hükmü gereğince de yedek ödenekten aktarmalar encümen kararı ile yapılabilecektir.Yedek ödenek kurumun tümüne ait olduğu için, gerektiğinde tüm birimlere aktarılacak şekilde hesaplanmalı ve Mali Hizmetler Biriminin 01. 1. 2 – Finansal ve Mali İşler ve Hizmetl...