NORM KADRO, ATAMA, SÖZLEŞMELİ PERSONEL

BELEDİYE TEŞKİLATI VE PERSONEL İSTİHDAMI ŞEYHHALİL BELEDİYESİ 9 NİSAN 2007 PAZARTESİ

Soru

Memur Atamaları ile ilgili olarak 2007/25 sayılı İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün Genelgesinin 1 inci fıkrasında boş kadrolara yapılacak atamalar için izin alınmadan atama yapılacaktır denilmekte, Yönetmelik ise 22.02.2007 tarih ve 26442 sayılı Resmi Gazete Norm Kadro İlke ve Standartlarını göstermektedir. Bu Yönetmelikle belediyelere verilen kadro adetleri belirtilmiş yalnız bu kadrolara nasıl atama yapılacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Resmi Gazetenin 25 inci maddesinde ise sınav yönetmeliği hükümleri uygulanır denilmekte, Resmi Gazetenin 25 inci maddesi ile 2007/25 sayılı Genelge (izin alınmaksızın atama yapılır) çelişkili duruma gelmektedir.

1-KPSS sınavını kazandım bu yönetmelik ve genelge esaslarına göre memurluğu (ilk defa) atamam yapılabilir mi? Yapılırsa nasıl yapılmalı? 17 Ocak 2007 tarih ve 26406 sayılı Resmi Gazete’ de belirtildiği üzere Kurum tarafından ilan verilmek suretiyle memur ataması yapılabilir mi? Ben müracaat edebilir miyim?

2-Belediyede 1999 yılından beri geçici işçi statüsünde halen çalışmaktayım. Geçici işçilere verilecek kadroya ilişkin bana 4/B sözleşmeli (657 sayılı Kanun) statüsünde kadro verilebilir mi? Nasıl yapılmalı?

Şükrü BAŞCI, MUHASEBE GÖREVLİSİ ŞEYHHALİL BELEDİYESİ - YILDIZELİ / SİVAS

Cevap

1- Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olmanız Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğinin İl Özel İdareleri ve Belediye Kadrolarına Atanacakların Seçilmesi başlığını taşıyan beşinci bölümü ile bu Yönetmeliğin 27/C maddesine istinaden İçişleri Bakanlığınca çıkarılan ve 11/4/2007 tarihli 26490 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav Yönetmeliği hükümleri uyarınca belediyeniz sınav aç...