ASALET TASDİKİ VE ZABITA MEMURUNUN TEKNİKER KADROSUNA ATANMASI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ DALAMA BELEDİYESİ 20 EKİM 2008 PAZARTESİ

Soru

Ben bir yıl önce belediyede açılmış olan zabıta memurluğuna atandım. Şimdi ise bir yılım dolduğundan dolayı, belediye başkanımızın da onayı ile asaleten atamam yapılacak. Yani asaletim tasdiklenecek. Bunun için yapılması gereken işlem sırası 657 sayılı Devlet Memurluğu Kanunda açıkça belirtiliyor. Ancak; bununla ilgili yapılması gereken işlem sırası ve eğer elinizde örnek form, belge, yazışma var ise, bu konuda bize yardımcı olmanızı istiyorum.

Ayrıca, benim kadrom zabıta memuru, fakat ben inşaat teknikeriyim. Asalet tasdik işleminden sonra, tekniker olarak unvan değişikliği yapabilir miyim? Eğer yapabilirsem, işlem sırası nasıl olmalı ya da hangi kanun ve maddesine göre yapmalıyız? Unvan değişikliği için sınava tabi olacak mıyım? Olacaksam eğer bu sınavı kendi kurumumuz yapabilir mi?

Gülser ERTÜRK , Zabıta Memuru DALAMA BELEDİYESİ - dalama / AYDIN

Cevap

Devlet Memurları Sicil Yönetmeliğinin 12. maddesinde belirtildiği gibi; aday memurların sicil raporları işe başladıkları tarihi takip eden birinci yılın dolmasından sonraki 15 gün içinde, 2 yıl süre ile adaylığa tabi tutulan aday memurların ikinci yıl sicilleri aynı şekilde doldurulur. Bir yıldan çok iki yıldan az bir süre ile adaylığa tabi tutulan memurların ikinci sicil raporları, adaylıklarının kaldırılmasının söz konusu olduğu tarihte doldurulur.657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 58. madd...