GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ İL ÖZEL İDARESİ 6 OCAK 2007 CUMARTESİ

Soru

1985 yılından bu yana Çorum İl Özel İdaresinde Genel İdare Hizmetleri Sınıfında 5. dereceli memur kadrosunda 3. derecenin 1. kademesinde memur olarak görev yapıyorum. İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmeliğin, Danıştay 5. Dairesinin 29.12.2003 tarih ve E: 2000/4306, K: 2003/5767 sayılı kararı ile iptal edilen birçok maddesi değiştirilerek 31.12.2005 tarih ve 26040 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiş olmasına rağmen 2003 yılından buyana görevde yükselme sınavı yapılmamıştır.

Lise mezunu ve 80 saatlik bilgisayar meslek dalı eğitim programları kurs sertifikasına sahip olmam nedeniyle söz konusu Yönetmeliğin 5. maddesinin (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna görevde yükselme eğitimine ve sınavına girmeden atamamın yapılıp yapılamayacağı konusunda bilgi verilmesini arz ederim.

Veysel ÇAM, Memur İl Özel İdaresi - merkez / ÇORUM

Cevap

Veri hazırlama ve kontrol işletmeni ile memur kadrosu İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5. maddesinin (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde aynı alt hizmet grubu içinde yer almıştır. Aynı Yönetmeliğin 14. maddesinde de; 5 inci maddenin (f) bendinin (2) numaralı alt bendinde yer alan kadrolara a...