EK ÖZEL HİZMET TAZMİNATI, MAKTU FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR KULA BELEDİYESİ 6 EKİM 2006 CUMA

Soru

1- Belediyemizin fen işleri servisinde inşaat mühendisi, inşaat teknikeri ve harita teknikeri çalışmaktadır. İlçemizin nüfusu 24.217’dir. Belediyemiz tarafından şehir merkezinde yapımı tamamlanan kanalizasyon inşaatında eksik parsel bacalarının konulması, kaçak yapıların takibi, kilit taşı döşenen yerlerde hız kesi-ci kasis yapılması ve boyanması vb...gibi işler ile harita teknikerinin yine şehir merkezinde inşaatı tamamlanan binalarda iskan ruhsatı kontrolü, imar planına göre zeminde yol açılması ve çocuk bahçelerinin kontrolü gibi işleri yaptıklarından dolayı zam ve tazminatları belirleyen mezkur kararnamenin II sayılı cetvelin (E) teknik hizmetler bölümünün 6 ncı fıkrasına göre arazi tazminatı verilebilir mi? Bu personeller hizmet binası içinde çalışmaktadırlar.

2- Aylık maktu fazla çalışma ücreti olarak nüfusu 250.000 kadar olanlar için 116 YTL’ye geçemez denilmektedir. Belediye meclisi bu miktarın altında fazla çalışma ücreti belirleyebilir mi?

İsmail TEMEL, Hesap İşleri Müdürü KULA BELEDİYESİ - kula / MANİSA

Cevap

05.05.2006 gün ve 226159 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan Devlet memurlarına 2006 yılında ne miktarda zam ve tazminat verileceğine ilişkin 17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının II Sayılı Cetvelin (E) Teknik Hizmetler Bölümünün 6 ncı fıkrasında, Teknik Hizmetler Sınıfına ait kadrolarda bulunan personelden; büro, atölye, ısı santralı, laboratuar, tesis (sosyal tesisler dahil), işletme, fabrika ve hizmet binaları dışında olmak şartıyla arazi, şantiye, inşaat, baraj, pa...