BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İLK KADEME BELEDİYELERİNDE DOĞRUDAN TEMİN USULÜNÜN UYGULANMASI, MAL VE HİZMET ALIMLARININ İLANI

İHALE İŞLEMLERİ BARAKFAKI BELEDİYESİ 27 NİSAN 2005 ÇARŞAMBA

Soru

Öncelikle bilgi ve tecrübeleriniz ile bizleri aydınlattığınız ve iyi bir yol gösterici olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Soru 1) 5216 Sayılı yasa ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilk kademe belediyesi olan belediyeler, 4734 sayılı Devlet İhale Kanununun 22/d maddesi uyarınca 2005 yılı için belirlenen 21.749,00.-YTL.’sı üzerinden doğrudan temin usulü ile mal ve hizmet alımı ve tamir, tadilat, yapım işleri yapılabilir mi?

Soru 2) Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilk kademe belediyesi olan belediyemiz, beldemizde yerel gazete yayınlanmadığından 4734 sayılı Devlet İhale Kanununun 13/b-1 maddesine göre yapılacak mal ve hizmet alımları ve yapım işlerinde ihale tarihinden en az 7 gün önceden belediyemiz mutat ilan araçları ile ilan yapılabilir mi?

Nuri KAYNAR, Fen Memuru Barakfakı Belediyesi - BARAKFAKI BELDESİ 16460 KESTEL/BURSA / BURSA

Cevap

1) 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22 nci maddesinin d bendinde; Büyükşehir belediyesi sınırları dahilinde bulunan idarelerin on beş milyar (yirmidörtbinyediyüzellidokuz Yeni Türk Lirası), diğer idarelerin beş milyar Türk Lirasını (sekizbin ikiyüzelliiki Yeni Türk Lirasını) aşmayan ihtiyaçlarının doğrudan temin usulüyle temin edilebileceği hükmüne yer verilmiştir. Barakfakı Belediyesi de 5216 Sayılı yasa ile Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilk kademe belediyesi haline geldiğine göre ...