VEKALET VE VEKALET AYLIĞI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ BARAKFAKI BELEDİYESİ 6 EYLÜL 2007 PERŞEMBE

Soru

Barakfakı Belediyesinde Teknik Hizmetler sınıfı 1. dereceli Tekniker kadrosunda asaleten görev yapmaktayım. Hizmet yıllarım, öğrenim ve terfi durumum itibariyle 2. derecenin 2. kademesinden aylık almaktayım. İki yıllık yüksek okul inşaat teknikerliği bölümü ön lisans mezunuyum. Belediyemizde münhal bulunan 1. dereceli fen işleri müdürlüğü kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesine istinaden vekaleten atandım.

Bu kapsamda görevde yükselme sınavına katılma şartlarına haiz olduğuma göre 657 sayılı Kanunun 174. ve 175. maddelerine ve 631 sayılı K.H.K. ile eklenen 2. fıkrasına istinaden fiilen fen işleri müdürlüğü görevini yaptığıma göre almakta olduğum tekniker kadrosunun 100 olan özel hizmet tazminat oranının yerine fen işleri müdürlüğü kadrosunun 135 olan özel hizmet tazminat oranı aylığıma yansıtılabilir mi?

NURİ KAYNAR, İNŞ.TEKNİKERİ BARAKFAKI BELEDİYESİ - KESTEL / BURSA

Cevap

2007 yılında da uygulanacak olan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının vekaleti düzenleyen 9 uncu maddesinde de 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesi uyarınca, kurumlarınca bir göreve kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet ettirilenlere, vekilin asaleten atanmada aranan tüm şartları (asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dahil) bir arada...