VEKÂLET

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR YAHYALI 4 EKİM 2007 PERŞEMBE

Soru

Belediyemizde şef kadrosunda görev yapmaktayım. 17.09.2007 tarihinden itibaren 20 gün süreyle yazı işleri müdürlüğüne vekâleten baktım. Bu sürenin bitiminden itibaren de zabıta müdürlüğüne vekâleten atandım.

Memurlar maaşlarını peşin aldıkları için ekim ayı maaşımda 2006/10344 sayılı Kararnamenin 4 üncü maddesinin (d) bendi gereğince yazı işleri müdürlüğünün fazla olan özel hizmet tazminatını alamadım. Bu sürenin bitiminden itibaren de eşdeğer bir kadro olan zabıta müdürlüğüne vekâleten atandığımdan dolayı maaşım zabıta müdürlüğü kadrosunun tazminatlarına göre yapılmaktadır.

Bu açıklamalar neticesinde sorum şu; yazı işleri müdürlüğü kadrosuna vekâlet ettiğim dönem olan 20 günlük süre zarfında yazı işleri müdürlüğünden alacağım olan % 30’luk özel hizmet tazminatı ve yan ödemelerden alacağım kalmaktadır. Bu alacaklarımın ayrıca ödenmesinde tereddüde düşülmüştür.

H.ÖMER BURCA, ŞEF YAHYALI - YAHYALI / KAYSERİ

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 86 ncı maddesinde; bir görevin memurlar eliyle vekâleten yürütülmesi halinde aylıksız vekaletin asıl olduğu belirtilmiş, aynı Kanunun 175 inci maddesinde ise, bir göreve kurum içinden veya diğer kurumlardan vekalet edenlere vekalet aylığının ödenebilmesi için, vekilin asilde aranan şartları taşımasının zorunlu olduğu hükmüne yer verilmiştir. 160 seri nolu Devlet Memurları Genel Tebliğinde de yukarıda belirtilen şartları taşımak kaydıyla vekalet aylığ...