HİZMET BİRLEŞTİRİLMESİ

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR VARSAK BELEDİYESİ 9 EKİM 2007 SALI

Soru

17.03.1986 tarihinde Bağ-Kur mükellefiydim. 15.08.1989 tarihinde ise Devlet memuru olarak Var-sak Belediyesinde göreve başladım. 15.08.1997 tarihinde ise Devlet memurluğu görevinden istifa ettim. Tek-rar Bağ-Kur mükellefliğine geri döndüm. 15.02.2001 tarihinde ise Devlet memurluğu görevine açıktan ata-ma ile geri döndüm. Halen Varsak Belediyesinde Devlet memuru olarak görev yapmaktayım. Yaklaşık ola-rak 6 yıl 5 ay Bağ-Kur hizmetim bulunmaktadır. Bağ-Kur ile Emekli Sandığı hizmetinin toplanması halinde kademe ve derece alabilir miyim?

Bayram BÜYÜK, Zabıta Komiseri VARSAK BELEDİYESİ - merkez / ANTALYA

Cevap

Bağ-Kur'a tabi olarak geçen hizmet süreleriniz kademe ilerlemesinde ve derece yükseltilmesinde değerlendirilmez. 2829 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumlarına Tabi Olarak Geçen Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkında Kanun uyarınca hizmet birleştirilmesi yapılması durumunda, Bağ-Kur’da geçen sürelerinizin, 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanununun Ek 18 inci maddesi hükmüne göre emeklilik keseneğine esas aylık kademe ve derecenizin yükseltilmesinde sayılır.