HİSSE SATIŞI

İMAR VE GECEKONDU TAŞKÖPRÜ BELEDİYESİ 4 MAYIS 2010 SALI

Soru

3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi ve 2981 sayılı Yasanın 10-c maddesinin uygulanması sonucu oluşan parsellerin ve yine 3194 sayılı İmar Kanununun 18. maddesi ve 2981/3290 sayılı İmar Affı Kanununun Ek-1 maddesinin uygulanması sonucu bazı parsellerde belediyemiz adına hisse verilmiştir.

Belediyemiz adına kayıtlı hisseli yerlerin hissedarları bulunan şahıslara satışının hangi kanun veya yönetmeliğe istinaden ne şekilde yapılacağı konusunda tarafımıza açıklayıcı olarak bilgi verilmesini arz ederiz.

Nurten ÖZTÜRK, VHKİ Taşköprü Belediyesi - Çiftlikköy / YALOVA

Cevap

3194 sayılı İmar Kanununun 17’nci maddesine göre; “...Ayrıca belediye veya valilikler ile şüyulu olan müstakil inşaat yapmaya müsait bulunan imar parsellerinde, belediye veya valilikler, hisselerini parselin diğer hissedarlarına bedel takdiri suretiyle satmaya, ilgililer satın almaktan imtina ederse, şüyuun izalesi suretiyle sattırmaya yetkilidir.Bu maddeye göre bedel takdirleri ve bu bedellere itiraz şekilleri 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu hükümlerine göre yapılır.” hisselerinizi 2942 sayılı ...