GÖREVDE YÜKSELME, VEKALET, ÖZEL HİZMET TAZMİNATI

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ SAFRANBOLU 4 OCAK 2008 CUMA

Soru

05.02.2004 tarihinden itibaren belediyemizde belediye meclisi kararı ile ihdas edilip boş bulunan 3. dereceli insan kaynakları ve eğitim müdürlüğü kadrosuna 13.03.2007 tarihinden itibaren başkanlık makamının yazılı talimatları ile vekalet etmekteyim. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesi hükmü uyarınca Görevde Yükselme Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri dikkate alındığında asaleten atanacak personel bulunmamaktadır. Makamca 2 yıllık meslek yüksekokulu muhasebe bölümü mezunu olmam dikkate alınmıştır. Yine aynı madde hükmü uyarınca görevlendirme asili atamaya yetkili amir tarafından verilmiş, görevlendirme yazısında vekaleten görevlendirildiğim açıkça belirtilmiştir. Müdürlük kadrosuna atanabilmek için öğrenim düzeyi yönünden Yönetmeliğin geçici 1 ve ek maddelerine göre dört yıllık yükseköğrenim görmüş gibi kabul edileceğimden hizmete ilişkin olarak 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler kadar (12 yıl ) hizmetim olduğu ve Hesap İşleri Müdürlüğünde 4 yıldan fazla çalışmış olmam nedeniyle Görevde Yükselme sınavlarına katılabileceğim kanaatindeyim.

Tüm bu şartlar dikkate alınarak ‘‘Görevde Yükselme Yönetmeliğinin geçici 1 ve Ek 2004/25439 maddesi dahil’’ işgal ettiğim memur kadrosunun özel hizmet tazminatı 49 olup, insan kaynakları ve eğitim müdürü kadro unvanının özel hizmet tazminatı 80 dir. Yan Ödeme Kararnamesi dikkate alınarak vekalet edilen kadro ve görevleri karşılığında fiilen aldıkları zam ve tazminatların toplam net tutarının, asli kadro ve görevleri karşılığında fiilen aldıkları zam ve tazminatların toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark ödenir hükmünden yola çıkılarak 31 puan özel hizmet tazminatı tarafıma ödenebilir mi?

Bahri ÖZDURAN, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Safranbolu - Safranbolu / KARABÜK

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 14 üncü ve 15 inci maddelerinde de müdür kadrolarına atanabilmek için 4 yıllık okul mezunu olmak ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler ka...