UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ YÜREĞİR 4 OCAK 2008 CUMA

Soru

Mersin Üniversitesi Gülnar Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümü 1996 yılı mezunuyum. 02.06.2003 tarihinde İnşaat Teknikeri olduğum için Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından İzmir-Narlıdere İstihkam Eğitim Merkez Komutanlığı, İstihkam Eğitim Alayı İnşaat Bölüğünde Uzman Çavuş olarak göreve başladım. 02/06/2007 tarihinde de kendi isteğimle görevimden ayrıldım. 07/06/2007 tarihinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 92. maddesine istinaden Yüreğir Belediyesinde memur olarak göreve başladım.

Norm kadroya göre kurumuma “ İnşaat Teknikeri” kadrosu ihdas edildi. Bu kadroya sınavsız olarak atanabilir miyim? Unvan değişikliği sınavına girmem gerekli ise, Mahalli İdarelerin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği’nin 18. maddesinin 2. fıkrasına istinaden kurumum bu sınavı istediği zaman üniversiteye yaptırabilir mi?

Füment AYDIN, Memur Yüreğir - Yüreğir / ADANA

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin değişik 5. maddesinde tekniker kadrosu unvan değişikliğine tabi kadrolar arasında sayılmıştır.Yönetmeliğin 18. maddesinde; bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen unvan değişikliğine tabi kadrolara, en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim son...