GÖREVDE YÜKSELME, BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANMA, BELEDİYE MECLİSİNE BİLGİ VERME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ NAZİLLİ BELEDİYESİ 21 MAYIS 2009 PERŞEMBE

Soru

Şenol ERDEM'in 20/10/2006 tarihli sorusuna, Kontrolör Sayın Osman ÖZKAN'ın vermiş olduğu cevap ve Devlet Personel Başkanlığının İçişleri Bakanlığına gönderdiği atama konulu 10/10/2005 tarih ve 17358 sayılı yazısı esas alınarak 2008 ve 2009 yılı içinde lise ve dengi okul mezunu 3 kişi önce başkan yardımcılığına ve hemen ardından çeşitli müdürlüklere asale-ten atama yapıldı. Sorularım şunlardır:

1- Norm kadro yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonraki tarihlerde kadro kütüğünde 10000 unvan kodlu en alt ve en üst kadro derecesi 1. derece olarak belirtilen Belediye Başkan Yar-dımcılığı kadrosuna lise mezunu memur atanabilir mi?

2- Birinci sorumun cevabı evet ise lise mezunu olan aynı kişiler 1-4 dereceli müdür kadro-larına asaleten atanabilir mi? Bu durumda 657 sayılı Kanunun 68. maddesi ile görevde yük-selme yönetmeliğinin 14. maddesi kanuna karşı hile yoluyla devre dışı bırakılmış olmuyor mu?

3- Yapılan atamalar Belediye birimlerinden gizlenerek yapılmıştır. 5393 sayılı Yasanın 49. maddesi uyarınca bu atamalar hakkında Belediye Meclisine bilgi verilmesi gerekmez miydi?

Güncel mevzuat hükümlerine göre yeniden değerlendirip cevaplandırır mısınız?

İbrahim ÖNCÜ, Makina İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Nazilli Belediyesi - NAZİLLİ / AYDIN

Cevap

Söz konusu cevapta, İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin müdür ve daha alt kadrolarda istihdam edilen personelin görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanmasını kapsadığı, belediye başkan yardımcısı kadrosunun hiyerarşik olarak müdür kadro-sunun üstünde bir kadro olduğu için Yönetmelik k...