VEKALET VE VEKALET AYLIĞI

MEMUR FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETLERİ KARAKEÇİLİ 4 OCAK 2008 CUMA

Soru

1992 yılında Karakeçili Belediyesinde Genel İdare Hizmetleri sınıfında belediye trafik memuru olarak memuriyete başladım.1993 yılında görevlendirme ile tahakkuk memurluğunu 1997 yılının 11. ayına kadar yürüttüm.1996 yılında iki yıllık yüksekokulu bitirdim.1997 yılının 11. ayından 2007 yılının 9. ayına kadar fen memuru olarak görev yaptım. Bu tarihten sonra kendi isteğim ile 3. dereceli Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrosuna atandım ve halen bu kadroda görev yapmaktayım.

1. dereceli Yazı İşleri Müdürlüğünü 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86. maddesi gereğince vekaleten yürütmekteyim. Vekalet ettiğim kadronun zam ve tazminatlarını alabilir miyim?

Mahmut COŞKUN, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Karakeçili - Karakeçili / KIRIKKALE

Cevap

İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 14 üncü ve 15 inci maddelerinde de müdür kadrolarına atanabilmek için 4 yıllık okul mezunu olmak ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler ka...