İŞYERİ AÇILIŞ KAPANIŞ SAATİ, HAFTA TATİLİNDE ÇALIŞMA, FAZLA MESAİ

MÜTEFERRİK KULA BELEDİYESİ 4 ŞUBAT 2008 PAZARTESİ

Soru

Belediye encümeninin aldığı kararla berberlerin isteği üzere hafta içi her gün saat 21.30’da kapatılması ve kapatmayanlar hakkında zabıt varakası düzenlenmesi uygun mudur? Ayrıca yine berberlerin isteği doğrultusunda pazar ruhsatı almadıkları fakat bazı berberlerin hafta tatili ruhsatı alıp çalışmak isteyenlere hafta tatili ruhsatının verilip verilemeyeceğini sormak istiyorum.

İkinci sorum ise biz belediyede zabıtada çalışan geçici işçileriz. Şimdi daimi işçi kadrosuna geçtik. Bundan sonra fazla mesai ücreti alabilir miyiz?

Ali KARASÖĞÜT, Geçici İşçi Kula Belediyesi - KULA / MANİSA

Cevap

1- 5393 sayılı Belediye Kanununun 34’üncü maddesinin (h) fıkrasında; umuma açık yerlerin açılış ve kapanış saatlerini belirlemek encümenin görev ve yetkileri arasında sayılmıştır. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 4’üncü maddesinin (g) fıkrasında umuma açık istirahat ve eğlence yerleri sayılmış bunlar içerisinde berber salonları sayılmamıştır. Beldenizde berber odası varsa ve oda tarafından berberlerin açılış ve kapanış saatleri tespit edilmişse bu saatlere uyulacak oda yo...