BELEDİYE BAŞKANININ EMEKLİ AİDATI

BELEDİYE BAŞKANLARI MAHMUTLAR BELEDİYESİ 5 MART 2008 ÇARŞAMBA

Soru

Geçmiş dönem belediye başkanı, görevli olduğu sürede emekli keseneklerini ödememiş ve belediye başkanlığının bitiminde ise, emekli olabilmek için sosyal güvenlik primlerini kendisi ödeyerek emekli olma yoluna gitmiş ve emekliliğini kazanmıştır. Belediyemizden kendisinin Emekli Sandığına ödediği primleri istemektedir.

Belediye olarak Emekli Sandığına ödenmesi gereken primlerin, belediye başkanına (emekli olan geçmiş dönem belediye başkanına) ödenip ödenemeyeceği?

Sebahattin EFE, Mali Hizmetler Md.V Mahmutlar Belediyesi - Demirci / MANİSA

Cevap

orunuzdan, eski belediye başkanınızın başkanlığı döneminde hangi sosyal güvenlik kurumu ile ilişkilendirildiği veya kendisi adına kurum karşılığı aidat veya prim tahakkuk ettirilip ettirilmediği, emanet hesaplara alınıp alınmadığı (Ssk-Bağ Kur, Emekli Sandığı) anlaşılmamakla birlikte; görevleri süresinde T.C. Emekli Sandığı ile ilişkilendirmeyen eski belediye başkanlarının kurum karşılığı emekli aidatlarının belediye bütçesinden ödenemeyeceği görüşündeyiz.