MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜNE ATANMA VE ÖZLÜK HAKLARINDAN YARARLANMA, MUHASEBE YETKİLİSİ SERTİFİKASI

MEMUR ATAMA VE NAKİL İŞLEMLERİ YAYLADERE BELEDİYESİ 1 NİSAN 2008 SALI

Soru

1- 15.12.1998 tarihinde 2 yıllık yüksekokul mezunu olarak sınavla muhasebeci kadrosuna atandım. 20 ay askerlik borçlanmamı yaptım. Memur olmadan yüksekokulu bitirdikten sonra halen çalıştığım belediyede 2 yıl 4 ay geçici işçi olarak çalıştım. 5/1 derece-kademedeyim. Norm kadro ile belediyemize verilen mali hizmetler müdürlüğünü belediye meclisi 1 derece olarak onayladı. Görevde yükselme sınavına girmeden 68/B torba kadro ile mali hizmetler müdürlüğüne atanabilir miyim? Atanırsam 1.derecenin ek göstergesi 2200 ve özel hizmet tazminatı 2 sayılı cetvelin 10/5 sırasına göre % 135 oranında özlük haklarından faydalanabilir miyim?

2 -Muhasebe yetkilisi eğitimine katıldım ancak sınavda başarısız oldum. Muhasebeci kadrosuna 1999 yılında sınavla atandım. Muhasebe yetkilisi sertifika sınavına katılma zorunlumudur. Sınavla muhasebeci kadrosuna atandığımdan dolayı sertifika alabilir miyim?

Doğan CANGİR, Muhasebeci Yayladere Belediyesi - Yayladere / BİNGÖL

Cevap

1-İl Özel İdareleri, Belediyeler ve İl Özel İdareleri ve Belediyelerin Kurdukları Birlik, Müessese ve İşletmeler ile Bunlara Bağlı Döner Sermayeli Kuruluşlardaki Memurların Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 5 inci maddesinde müdürlük kadroları görevde yükselmeye tabi kadrolar arasında sayılmış olup, 14 üncü ve 15 inci maddelerinde de müdür kadrolarına atanabilmek için 4 yıllık okul mezunu olmak ve 657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (B) bendinde yazılı süreler ...