TEMSİL AĞIRLAMA

BELEDİYE GİDERLERİ HUĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI 7 NİSAN 2008 PAZARTESİ

Soru

1- Belediyemize muhtelif tarihlerde öğün zamanında gelen misafirlere, belediye başkanımız kasabamızda bulunan lokantada yemek ikram etmektedir. Bu yemeklerin ödemesi de belediyemiz bütçesinden yapılmaktadır. Bu konunun sorumluluğunu yasal yönden getirisini ve bundan sonra nasıl bir yol izlememiz konusunda bilgi verirseniz işlerimizi yasalara uygun olarak yapmak için katkılarınız olacaktır.

2- Bu konuya benzer bir durum daha vardır. Bende muhasebeci olarak işi doğru yapmak adına bu soruları soruyorum. Belediyemize gelen misafirlere ve belediye personeline belediye binasında yapılan çaydan ikram edilmekte ve masraflarını da belediye bütçesinden başkanın talimatıyla ödemekteyiz. Bu ödemenin getireceği sorumluluk ve yapmamız gerekenleri açıklayabilirseniz memnun olurum.

Metin YILMAZ, MUHASİP V. HUĞLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI - BEYŞEHİR / KONYA

Cevap

Belediyelerde temsil ağırlama, Belediye Bütçesinden Yapılacak Temsil Ağırlama ve Tören Giderleri Yönergesi, Mahalli İdareler Harcama Belgeleri Yönetmeliği ve yürürlükteki Başbakanlık Tasarruf Genelgeleri dikkate alınarak yapılmalıdır. Temsil, ağırlama, tören, fuar ve tanıtma giderlerinin ödenmesinde hangi harcama belgelerinin yer alacağı Yönetmeliğin 37 nci maddesinde sayılmış, bu kapsamda ziyafete ilişkin temsil ve ağırlama giderlerinin ödenmesinde alınacak harcama talimatında, davetli ve misaf...