RAPORLU GÜNLERİN MAAŞDAN KESİLMESİ, SÖZLEŞMELİ PERSONELİN MÜDÜRLÜĞE BAKMASI

MÜTEFERRİK ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI-İSTANBUL 25 NİSAN 2008 CUMA

Soru

1-Belediyemizde memur olarak görev yapmakta olan arkadaşımız 2002 yılında 20 gün ve 2003 yılında 15 gün rapor almıştır. Belediye başkanımız o günleri alacağından kesmek için işlem yapmaktadır. Bu doğru mudur? Memurun aldığı rapor maaşından kesilir mi?

2-Park ve Bahçeler Müdürlüğü kadrosunda bulunmaktayım. Kadrom uhdemde kalmak kaydı ile makina ikmal bakım ve onarım müdürlüğüne bağlı asfalt plent işletmesinde görevlendirildim. Bu müdürlüğe bakan personel ise işçi statüsünde iken sonradan sözleşmeli memur durumuna getirildi. Bu kişi benim izin kâğıdımı, sevk kâğıtlarımı imzalayabilir mi?

HUSEYİN DİNÇ, PARK VE BAHÇELER MÜDÜRÜ ÜMRANİYE BELEDİYE BAŞKANLIĞI-İSTANBUL - ÜMRANİYE / İSTANBUL

Cevap

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152'inci maddesinde; "Bu zam ve tazminatlara hak kazanmada ve bunların ödenmesinde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır. Ancak; a) Sağlık kurulu raporu üzerine verilen hastalık izinleri,b) Kanser, verem ve akıl hastalıkları gibi uzun süreli bir tedaviye ihtiyaç gösteren hastalığa yakalananların kullandığı hastalık izinleri,c) Hastalıkları sebebiyle resmi yataklı tedavi kurumlarında yatarak tedavi gördükleri tedavi süreleri,hariç olmak üzere bir takvim yılı...