MUHASEBE YETKİLİLİĞİ GÖREVİ, DERS VEREN MEMURA ÖDENECEK ÜCRET

MEMURLARIN MALİ HAKLARI VE SOSYAL YARDIMLAR BELDİBİ BELEDİYESİ 9 TEMMUZ 2008 ÇARŞAMBA

Soru

1- Maliye Bakanlığınca açılan muhasebe yetkilisi sertifikasını almış bulunmaktayım. Ancak belediye başkanı tarafından muhasebe yetkilisi olarak görevlendirilmedim. Sertifika olması muhasebe yetkilisi görevini yerine getirmede yeterli mi? Ayrıca kurumda muhasebe yetkilisi sertifikası olan bir arkadaşın mevcudu halinde kime görev verileceği hususunu aydınlatırsanız sevinirim.

2- Aday memurların yetiştirilmesi konusunda ders veren memura ödeme yapılıp yapılmayacağı? Yapılacaksa ders saat ücreti ne kadar olacaktır?

Ramazan KOYUNCU, MALİ HİZMETLER MÜDÜR VEKİLİ BELDİBİ BELEDİYESİ - MARMARİS / MUĞLA

Cevap

1- 5018 sayılı Kanunun 61 ve 62’inci maddelerinde muhasebe hizmeti, muhasebe Yetkilisinin görev yetki ve atanması hususları düzenlenmiştir. 6 Ağustos 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 5793 sayılı Kanunun 37’inci maddesinde de “Muhasebe yetkilisinin sertifikalı adaylar arasından atanmasının esas olduğu” belirtilmiştir. Buna göre maddede belirtilen hizmetler sertifikalı muhasebe yetkilisi tarafından yürütülmelidir. Sizden başka kurumunuzda muhasebe sertifikası almış birinin olması halinde se...