FİTNESS VE SPA MERKEZİ İÇİNDE HAMAM VE SAUNA OLMASI

İŞYERİ AÇMA KUMLUCA BELEDİYESİ 20 ARALIK 2010 PAZARTESİ

Soru

İlçemizde, alt katı 2 adet asma katlı dükkan, üstü de 18 adet mesken olarak iskanı bulunan 20 bağımsız bölümlü bir işyerinde Fitness Center, SPA Merkezi olarak bir işyeri açılmıştır. Ancak ruhsatsız olarak açıldığından belediyemizce mühürlenmiştir. Bu mühürlenen işyerinde mühürlenmeden önce kat maliklerinin izni olmadığı hamam ve sauna yapıldığı görülmüştür. Belediye olarak bizim iddiamız önce iskan ruhsatında değişiklik yapılacağı ondan sonra ruhsat işlemlerini gerçekleştirebileceğimizdir. Ancak işyeri sahibi fitness center ve SPA Merkezinde zaten hamam ve saunanın içerisinde olduğunu bunun için iskan değişikliğine gerek olmadığını iddia etmektedir.

Bu işyeri için iskan değişikliği isteyip istemeyeceğimiz, kat maliklerinden muvafakat alınıp alınmayacağının tarafımıza bildirilmesini saygılarımla arz ederim.

Sema FIRAT, Zabıta Memuru KUMLUCA BELEDİYESİ - KUMLUCA / ANTALYA

Cevap

İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 5.maddesinin (a) bendinde, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak mevzuatta öngörülen tedbirlerin alınmış olması ve (c) bendinde, özel yapı şeklini gerektiren sinema, tiyatro, düğün salonu, otel, hamam, sauna; ekmek fırını ile akaryakıt, sıvılaştırılmış petrol gazı, sıvılaştırılmış doğal gaz ve sıkıştırılmış doğal gaz istasyonu için yapı kullanma izin belgesinin alınmış olması, şartı getirilmiştir. Yapı kullanma izin belgesi, yapının ru...