GÖREVDE YÜKSELME

GÖREVDE YÜKSELME VE TERFİ İL ÖZEL İDARESİ GENEL SEKRETERLİĞİ 8 TEMMUZ 2009 ÇARŞAMBA

Soru

14.12.2000 tarihinde Bayburt İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’nde 9/1 derece ve kademede “kontrol memuru” kadrosunda memuriyete başladım. 2006 yılının Ocak ayında Kayseri İl Özel İdaresine naklen geçtim. Şu an 5/2 derece ve kademede “memur” kadrosunda görev yapmaktayım. Gazi Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezunum.

04 Temmuz 2009 tarihli Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 7. maddesinin (a) fıkrasının 4. bendinde “en az 10 yıl hizmeti bulunmak ve 3 yıl… kontrol memuru kadrosunda olmak kaydıyla…” denildiğinden bu şartı taşıyıp taşımadığım yani kontrol memurluğunu daha önce 6 yılı geçkin bilfiil yaptığım göz önüne alınarak öğrenmek istiyorum. Bir de; bilfiil memuriyette 09 Temmuz 2009 tarihine kadar geçen hizmetimle birlikte (9) ay (1) gün muvazzaf askerliğim ve memuriyete başlamadan önce özel sektörde sigortalı olarak çalıştığım (578) günün söz konusu Yönetmeliğin 4. maddesinin (ğ) bendinde tanımlanan “Hizmet Süresi” kapsamında olup olmadığının da tarafınızca değerlendirilmesini ve 1. yada 2. derece birim müdürü kadrosuna atanabilmek için görevde yükselme eğitimine katılmak için şartlarımın tutup tutmadığı hakkında bilgilerinize ivedilikle ihtiyacım var.

Burhan KALE, Memur İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği - Kocasinan / KAYSERİ

Cevap

04.07.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmeliğin 7. maddesinin (a) bendinin 1. alt bendinde müdür kadrosuna atanabilmek için “657 sayılı Kanunun 68 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen atanma şartlarını taşımak,” 4. alt bendinde de “Teknik öğrenim gerektiren müdürlüklere yapılacak atamalar dışında, diğer müdürlükler için son müracaat tarihi itibariyle üç yılı uzman, şef, ayniyat saymanı, kontrol memu...